ЮСТ УКРАЇНА

english version
русская версия
карта сайту
зворотний зв'язок
ПРО ФІРМУ ПОСЛУГИ ПАРТНЕРИ ЮРИСТИ КЛІЄНТИ НОВИНИ ПУБЛІКАЦІЇ ВАКАНСІЇ
Заснована у 2006 році

Україна, 01004, Київ
вул. Червоноармiйська, 9/2, офiс 7
тел.: + 38 (044) 289 3148
факс: + 38 (044) 492 0504

Донецький офiс
Україна, 83015, Донецьк
проспект Миру, 15, офiс 33
тел.: + 38 (062) 343 4084
факс: + 38 (062) 343 4083

 
02.07.2010

02 липня 2010 року Юридичною фірмою «ЮСТ Україна» разом із Всеукраїнським депозитарієм цінних паперів і за підтримкою ПАО «Донгорбанк» проведена конференція на тему «Практичні аспекти приведення діяльності емітентів у відповідність із Законом України «Про акціонерні товариства».

Директор ТОВ «Юридична фірма «ЮСТ Україна» Юлія Курило виступила із доповіддю щодо можливих організаційно-правових форм, доступних для акціонерних товариств, що бажають продовжити ведення бізнесу, але без додаткових правил, передбачених акціонерним законодавством.

Радник Голови Правління Всеукраїнського депозитарію цінних паперів Ірина Гнатюк виступила з деталізованою доповіддю про етапи дематеріалізації акцій, встановлення відносин емітентів з депозитарними установами, а також про міри, які повинні прийняти емітенти в ході зазначеної процедури. Крім того, Ірина надала слухачам актуальну інформацію про законодавчі зміни в даній сфері. Також з аудиторією був проведений аналіз ефективності використання акцій у бездокументарній формі та запропонований календарний план заходів щодо дематеріалізації.

Керівник Управління аналітичного забезпечення Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку Максим Лібанов презентував аудиторії спектр можливих санкцій з боку регулятора за недотримання у встановлений термін вимог Закону України «Про акціонерні товариства», а також роз'яснив деякі спірні питання щодо застосування нормативних актів, котрі регулюють процедуру дематеріалізації.

Представник Української біржі Ірина Барикіна висвітлила слухачам точку зору біржі на процедуру лістингу для українських емітентів, а також на проблемні моменти обігу акцій на організованому ринку.

Заступник директора ТОВ «Юридична фірма «ЮСТ Україна» Олексій Рогачов у своїй доповіді описав найбільш типові проблемні випадки, що зустрічаються в процесі дематеріалізації і заходи для їхнього уникнення. Крім того, слухачам були надані практичні рекомендації щодо формулювань в статутах та внутрішніх положеннях акціонерних товариств із урахуванням вимог Закону України «Про акціонерні товариства», а також передової практики корпоративного управління.

Директор Юридичної фірми «Бі енд Сі» Олександр Гарагонич виступив із винятково детальним аналізом проблемних аспектів корпоративного захисту акціонерних товариств із врахуванням новел у законодавстві.

Партнер ТОВ «Ес Бі Консалтинг» Олександр Бойко розповів учасникам конференції про ті корпоративні процедури, які чекають акціонерні товариства, що бажають реорганізуватися в інші форми ведення бізнесу, а також про ті проблеми, які можуть виникнути в процесі реорганізації.

Завдяки тому, що конференція проходила в інтерактивному режимі, учасники семінару змогли обговорити з доповідачами конкретні проблеми, з якими зіткнулися протягом останнього року, і окреслили варіанти їхнього вирішення. У ході вільної бесіди учасники поділилися своїми міркуваннями про перспективи функціонування акціонерних товариств у найближчому майбутньому та впливі Закону України «Про акціонерні товариства» на розвиток фондового ринку й корпоративної культури в Україні.



до списку новин